Çarşamba, 05 Eylül 2018 18:29

Aile Destek Merkezi Kadınları Topluma Entegre Edecek

Çatak Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirerek, Çataklı ailelere destek verecek Aile Destek Merkezi Kadınları Topluma Entegre Edecek (ADEM) açıyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün talimatı ile tadilata alınan bir binada Çatak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde açılacak ADEM, Çatak merkez ve mahallelerinde bulunan yardıma kadınların meslek öğrenip istihdam edilmesine olanak sağlayacak.

KADINLARIMIZIN TOPLUMA ENTEGRASYONU SAĞLANACAK

Vatandaş odaklı hizmetlere hergün bir yenisini eklediklerini belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, ADEM’in toplumun temel taşı olan kadınlar için çok önemli bir proje olduğuna dikkat çekti. Akgül, ”Çatak’taki kadın ve genç kızların mesleki yeterlilik kazanarak aile bütçelerine katkı sağlaması, daha çok dezavantajlı kesimde yer alan kadınların ve genç kızların topluma entegrasyonuna yardımcı olunması hedefleniyor. Öte yandan ADEM sosyal ve kültürel gelişimini devam ettiren, kazandığı mesleki yeterlilik sayesinde öz güven sahibi olan, toplumla barışık kadın ve genç kızların sağlıklı aile standardına ulaşması amacıyla hizmet verecek. Belediye'nin Aile Sağlık Merkezi binasının alt katında hizmet verecek ADEM'de kadınlar ücretsiz olarak kuaförlük, giyim eğitimi gibi birçok alanda kurs alarak meslek öğrenecek. Ayrıca merkeze gelen kadınların çocukları oluşturulacak kreşte zaman geçirecek. İlerki dönemlerde ise merkezde geleneksel sanatlar ve dikiş nakış kursları da açılacak ”şeklinde konuştu.