Çarşamba, 29 Ağustos 2018 17:59

Kaymakam ve Başkan Vekili Akgül’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Akgül mesajında;

“Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kazanılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zafer'in yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz.
Bu zafer Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz!" emrini büyük bir azim, kararlılık ve fedakârlıkla yerine getiren Türk askerleri ve o askerleri yetiştiren ana babaların topyekun verdiği bir mücadelenin sonucunda yazılmış şanlı bir kurtuluş destanıdır. Ya şehit olurum, ya gazi şuuruyla hareket eden ve Tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak ilkeleri etrafında kenetlenen aziz milletimizin, tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşü ilelebet sürecektir. Bilhassa milli birlik ve beraberlik ruhuyla girişilen şan ve şeref timsali mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde bizlere yadigar bırakılan kutsal vatan toprakları, en değerli kazanımımız olmuştur. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı şanlı bayrağımız ile Türkiye Cumhuriyeti’ni onurla korumanın yolunun milletçe kenetlenmek olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu uğurda 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminde kahraman milletimizin, sağduyusu, basireti ve cesaretiyle dosta, düşmana ve tüm dünyaya gereken cevabı birkez daha vermiştir.
Bu kutlu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor; tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. “ ifadelerini kullandı.