Çarşamba, 12 Nisan 2017 20:35

Mega Proje Hazır

Çatak'ta hayal bile edilemeyen ve ilçenin gelecekte marka şehir olması yolundaki önemli yatırımların içinde bulunduğu  "Mega Proje" hazır. Çatak Çayı boyunca 27 dönümlük arazide uygulanacak projenin taslağı tamamlandı. Kısa süre sonra çalışmaların başlayacağı ve Çatak'a modern bir görünüm sağlayacak projenin 5 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

KALKINMA HAMLESİ

Doğası, kültürel zenginlikleri ve stratejik önemiyle Van'ın gözde ilçesi olan Çatak'ta kalkınma hamlesi sürüyor. Van Valiliği tarafından Çatak Belediye Başkan Vekilliği'ne atanan Kaymakam Hacı Asım Akgül'ün hayata geçirdiği Mega Proje kalkınma hamlesine hız katacak. 27 dönüm arazi üzerinde Eylül 2017'de tamamlanması planlanan proje, Çatak'ın sosyal, kültürel, spor, eğlence gibi birçok ihtiyacına cevap verecek. Projenin ilçeye nefes aldıracak, modern ve yaşanabilir hale getirileceğini belirten Belediye Başkan Vekili Kaymakam Akgül, Çatak'ta böyle bir projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Son rötuşların yapıldığı proje üzerinde inceleme yapan Akgül, "En kısa sürede ilk kazma vurulacak. Dere üzerindeki istinat duvarları tamamlandıktan sonra proje kapsamındaki bütün tesisler hızla tamamlanacak. Çatak hakettiği yere gelecek. Burası turizmin en gözde mekânlarından biri olacak. Çünkü gerek doğal güzelliği ve gerekse kültürüyle çok zengin bir ilçe. Vatandaşlarımız da daha modern bir ilçede yaşamanın keyfini çıkaracak" dedi.