×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Cumartesi, 04 Nisan 2020 16:31

Dev Kaya Parçası Yolu Kapattı

Çatak'ta etkili olan şiddetli yağış sonrasında dev kayalar yola düştü. Tonlarca ağırlıktaki kayaları iş makineleri 5 saatlik çalışmanın ardından kaldırabildi.

İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Hacıosman Mahallesinde, mahallelilerin kullandığı yola ve su kanalına kaya düştü. Düşen kayayı, Van Büyükşehir Çatak Şantiye Şefliği ve Çatak Belediyesine ait iş makinaları tarafından kaldırıldı. Tahrip olan su kanalı ise geçici olarak onarıldı.

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan konu ile ilgili yaptığı açıklamada,

"İlçemizin coğrafi yapısı ve aşırı yağış alması sebebiyle yüksek kesimlerden sürekli taşlar düşüyor. Karayolları, Van Büyükşehir Belediyesi ve Çatak Belediyesine ait iş makinaları sürekli bölgemizde yol güzergahını kontrol edip, düşen kayaları kaldırıyor. Vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını istiyorum. " dedi.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr