Cuma, 07 Eylül 2018 21:29

Belediye Serasında Yeni Ürünler Yetiştiriliyor

Çatak'ın ekonomisinin canlandırılması ve yerli üretimin arttırılması için Çatak Belediyesi tarafından kurulan seralardan her mevsim farklı ürünler yetiştiriliyor.

Göreve geldikten sonra özellikle ilçede farklı ekonomik yatırımların önünü açan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün büyük önem verdiği seracılık projesi hızla gelişiyor. İlk olarak domates üretilen serada şimdi de yetiştirilen farklı ürünler tezgâhlardaki yerini aldı.

SALATALIK, FASÜLYE VE ACUR

Bu mevsim salatalık, fasulye ve acur yetiştirilen seralarda inceleme yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Emre Uca ve Belediyede görevli Ziraat Teknikeri Tekin Akdeniz’den bilgi aldı. Akgül, burada yaptığı açıklamada, "Projeye ilk başladığımızda burada elde ettiğimiz başarıyla vatandaşlarımıza örnek olmuştuk. Seralarımızda ilk olarak domates ve çiçek yetiştirmiştik. Yetiştirdiğimiz çiçeklerle Çatak’ın çehresini değiştirdik. Yetiştirilen domateslerden bir ton ürün alındı ve domatesler satılarak elde edilen gelirle şimdide yerli fasulye, salatalık ve acur yetiştireceğiz dedi.