Çarşamba, 09 May 2018 18:40

Konalga Mahallesinin Yeni Camisi İbadete Açıldı

Çatak'ın Konalga Mahallesi'nde 2000 yılından buyana hizmet veren prefabrik camisinin yerine yenisi yapılarak törenle ibadete açıldı.

Törene Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, İlçe Müftüsü İlhan Günay ve mahalleliler katıldı. Törende Akgül ve beraberindeki heyeti bilgilendiren mahallenin imamı Mesut Durman, eski caminin prefabrikten yapıldığını ve artık ibadete uygun olmadığını söyledi. Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek yeni bin cami yapma kararı aldıklarını anlatan imam Durman, “Taziye evinin camiye dönüştürülmesinin uygun olacağında hemfikir olduk. Caminin yapımına başlarken mahallelilerden bazı ihtiyaçlar için bağış topladık. Kalan kısmını da Sayın Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Hacı Asım Akgül ve İlçe Müftümüz İlhan Günay'dan talep ettik. Camimizin tamamlanmasında büyük katkıları oldu. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Camimiz 35 bin liraya mal oldu. Mahallemiz artık çok nezih ve temiz bir camiye sahip oldu" dedi.

Bilgilendirmenin ardından Akgül ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek camide ilk namazı kıldılar.