×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Çarşamba, 03 Şubat 2021 15:23

Çığda Hayatını Kaybeden 42 Kişinin Anısına Mescit Ve Çeşme İnşa Edildi

 4 ve 5 Şubat 2020'de düşen çığlar nedeniyle hayatını kaybeden 42 kişinin anısına Van-Çatak kara yolunda mescit ve çeşme inşa edildi.

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşların derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

İki çığda da herkesin canı pahasına arama ve kurtarma çalışmasına katıldığını hatırlatan Şeylan, şunları kaydetti:

"Onlar can kurtarmak için canlarını feda ettiler. Göstermiş oldukları cesaretleri için onlara daima minnettar olacağız. Bu fedakarlığın adını yaşatmak için Çatak Belediyesi ve Van Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ile birlikte mescit ve çeşme inşa ettik. Bu yolu kullanan vatandaşlarımızın dinlenmeleri ve ibadetlerini rahatlıkla yapmaları için güzel bir mekan inşa ettik. Yapımı tamamlandı. İnşallah çığın yıldönümünde sayın valimizin de katılımıyla burada bir anma programı gerçekleştireceğiz. Hayatını kaybedenlere tekrardan Allah rahmet eylesin."

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr