×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Çarşamba, 11 Mart 2020 21:13

Başkan Şeylan’dan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan İstiklal Marşı'nın Kabulünün 99. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Şeylan mesajında;
“Bugün ömrünü vatanına ve milletine adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Yüce Türk Milletinin bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutlamaktayız.


İstiklal Marşımız, Türk Ulusu'nun, yurt ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, yeniden varoluşumuzun, ulusal birlik ve bütünlüğümüzün simgesidir. Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İstiklal Marşı'nın yazarı Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy; Milli Marşımızı yazdıktan sonra “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.” diyerek bizlere sorumluluğumuzu göstermiş, milli birlik ve beraberliğimizi, bağımsızlığımızı ve vatan sevgisini milletimizin vicdanında seslendirmiştir.

 
Bu vesile ile İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve Milli Mücadelenin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk ile bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum.” Dedi.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr