×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Cuma, 24 Ocak 2020 22:19

Belediyeden Karla Mücadele Çalışması

Dün gece başlayan ve gün boyu süren kar yağışı Çatak Belediye Başkanlığına bağlı karla mücadele ekiplerini harekete geçirdi. Kar mesaisini gerçekleştiren ekipler, tuzlama ve kar küreme çalışmalarını gerçekleştirerek olası aksaklıkları giderdi. 

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’ın talimatıyla Çatak Belediyesi Karla Mücadele Ekibine, Van Büyükşehir Belediyesi Çatak İşletme Şefliği ve VASKİ Biriminde görevli iş makinaları destek verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yalçın ve Fen İşleri Müdürü Erdoğan Babur’da Belediye işçileri ile beraber ellerinde kazıyıcılarla Çatak´ın kara teslim olmasını engelledi.  

Çalışmalar sırasında konuşan Başkan Yardımcısı Yalçın;

“Karla mücadele kapsamında belediye imkânlarımızı sonuna kadar seferber ettik. Geniş bir alanda sürdürdüğümüz kar mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle oluşturulan Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi’nde çalışmaları gece gündüz yakından takip ediyoruz. İnşallah mahallelerimizden açılmadık yol bırakmayacağız.” Dedi.

Yoğun kar yağışının ardından harekete geçen ekipler İlçenin işlek bölgeleri olan Mareşal Fevzi Çakmak ve Atatürk Caddelerinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Öncelikle ana arterler başta olmak üzere yollarda ve kaldırımlarda kar küreme çalışması yapan ekipler, daha sonra mahalleler ve ara sokaklara girerek temizleme çalışmalarını sürdürdü. Kamyonlar, kepçeler, greyderler ve küreme ekipleriyle ilçe geneline yayılan karla mücadele çalışması kısa sürede kendini gösterdi ve İlçe merkezinin büyük bir kısmı kardan temizlendi.

Araçlar için yolları, yayalar içinde kaldırımları temizleyen ekipler vatandaşların takdirini topladı.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr