Pazar, 25 Ağustos 2019 08:02

Başkan Şeylan’dan Malazgirt Zaferi’nin 948. Yıldönümünü Kutlama Mesajı

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan Türklerin Anadolu’yu ebedî yurt edinmesine vesile olan Malazgirt Zaferi’nin 948. Yıldönümü vesilesi ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Şeylan Mesajında;
“ Malazgirt Zaferi, hepimizin gurur duyduğu, şanlı Türk tarihinin Anadolu’ya taşındığı ve bu toprakların aziz milletimize vatan olmaya başladığı eşsiz bir zaferdir. Malazgirt Zaferi, sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de akışını değiştirmiştir. Türk Milleti'nin bin yıllık kaderi olan bu topraklarda Sultan Alparslan önderliğinde bir destan yazılmıştır. Her yönüyle tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan Malazgirt Zaferi, 6 asrı aşkın bir süre dünyaya hak, adalet ve medeniyet dağıtan Osmanlı Devleti'nin hazırlayıcısı ve müjdeleyicisi olmuş; aynı zamanda orta çağın kapanıp yeni çağın başlangıcı olan İstanbul'un fethinin de müjdeleyicisi olmuştur. Bizi bölmek, bin yıllık kardeşlik hukukumuzu yok etmek isteyenler bilmelidir ki; Türk milletinin karakterinin gereği can vererek vatanlaştırdığı bu topraklar bizim vatanımızdır. Milli birliğimize yönelik her türlü terörün, her türlü ihanetin bedelini ödeteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhumuzun hep daim olması dileği ile Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümünü kutlarken büyük Hakanımız Sultan Alparslan’ı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize vatan bırakan tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum." Dedi.