Salı, 16 Temmuz 2019 07:36

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Buluşması

Çatak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılı nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklere İlçe Kaymakamı Hamza Türkmen, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Cumhuriyet Savcısı Hümeyra Yar, Hakim Meryem Gümüş, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Aslan Alkan, Emniyet Amiri Emre Kayhan, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, ilçede görevli kurum amirleri ve Çataklı vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı'nın ortak hazırladıkları 15 Temmuz etkinliği, ilk olarak akşam saat 20.00'da Hükümet Konağı Bahçesinde yoğun katılımın olduğu program İlçe Müftülük personeli tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Mehmet Sain’in tarafından şehitler için dua edildi.

Hükümet Konağı Bahçesine kurulan dev sinevizyon gösterilerinde 15 Temmuz darbesi adım adım anlatılarak halkın geçmişte ne kadar zor günler yaşadığı bir kere daha hatırlatıldı. İzleyenler tarafından duygulu anlar yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı konuşması led ekrandan izletildi. Çatak Belediyesi tarafından katılımcılara çorba, meyve suyu, kek ve çay dağıtıldı.

Etkinlikler, 15 Temmuz Darbe girişiminin kırılma anı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet ediş saati olan saat 00:13'de camilerinden "Sela" okunmasıyla anma töreni sona erdi.