Cuma, 10 Mart 2017 20:55

Emekli güvenlik korucularına veda yemeği

Çatak'ta görev süresini tamamlayıp emekliye ayrılan 585 güvenlik korucusuna Çatak Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından veda yemeği ve onur belgesi verildi. Yemekte konuşan Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Hacı Asım Akgül, "Görevler geçicidir fakat Devlet bakidir. Baki olan Devlet düzenimizin içerisinde, inşallah siz de görevinizi başka arkadaşlarınıza ve çocuklarınıza devredeceksiniz" dedi.

Atatürk Atatürk İlkokulunda verilen veda yemeğine Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Hacı Asım Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, İlçe Emniyet Amiri Komiser Emre Kayhan, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan ve emekli olan güvenlik korucuları katıldı.

SİZLER GÖREVİNİZİ LAYIKIYLA YAPTINIZ

Veda yemeğinde konuşan Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül,  emekli olan koruculara görevlerini başarıyla tamamladıkları için teşekkür etti. Emekli olan korucuların görevlerini başka arkadaşlarına yada çocuklarına devredeceğini belirten Akgül, "Görevler geçicidir fakat devlet bakidir. Baki olan devlet düzenimizin içerisinde, siz de görevinizi başka arkadaşlarınıza ve çocuklarınıza devredeceksiniz. İnşallah onlar da bu görevi layıkıyla üstlenir ve yerine getiririler. Sizler görevlerinizi layıkıyla yaptınız ve genç yaşta emekli oldunuz. Boş durmayın. Üretime, hayvancılığa ağırlık verin. Bağ, bahçe, hayvan sayınızı arttırın. Ülke ekonomisine katkı sağlayın. Eğitimin yaşı olmadığı gibi çalışmanın da yaşı yoktur. Kendi yaşınıza uygun işlerde çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Çalışan demir paslanmaz" dedi.

VATAN AŞKI EMEKLİLİKTE BİTMEZ

Daha sonra kürsüye çıkan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, korucuların tehdit almalarına rağmen terörle mücadelede kendilerine büyük destek verdiğini söyledi. Yüzbaşı Düzerdik, "Jandarma ve emniyet personeli, diğer kamu kuruluşlarının personelleri ne kadar terörle mücadelede feragat gösteriyorsa korucularımız bunlardan daha fazla feragat gösterdiler. Bilinki vatan aşkı, memleket aşkı emeklilikle bitmez. Bizler nasıl görevimize başlayıp hayatımızın sonuna kadar askersek, sizlerde aynı şekilde hayatınızın sonuna kadar askersiniz. Hayatınızın sonuna kadar bu şerefle yaşamaya devam edeceksiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun" şeklinde konuştu.

DEVLETİMİZE, HALKIMIZA SAHİP ÇIKTINIZ

AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur ise Çatak’ta koruculuk yapmanın zor bir görev olduğuna dikkat çekerek, "Zorlu bir dönemi yaşadık ve atlattık. Bu zamanda sizin emeklerinizi gördük. Çok iyi mücadele vererek devletimize, halkımıza, namusumuza sahip çıktınız.  Burada yaşayan insanlar ne kadar emek verdiğinizi, ne kadar çaba gösterdiğinizi çok iyi biliyor. Emekliliğiniz hayırlara vesile olur inşallah. Allah sizden razı olsun. Hepinizin yolu açık olsun" dedi.

Emekli korucular adına konuşan Orhan Berge, emekliliğin kendileri için çok önemli olmadığını belirterek, bundan sonra vatan aşkıyla görevlerine daha fazla sadık kalacaklarını ifade etti. Berge, Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Akgül ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Düzerdik'e de görev yaptıkları süre içersinde kendilerine verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti.