Çarşamba, 04 Temmuz 2018 17:04

Çatak'ın İlk Lisesi Yıkıldı

Çatak'ta 1966 yılında eğitim-öğretime başlayan ve Çatak'ın ilk lisesi olan Çatak Çok Programlı Lisesi yıkılarak tarih oluyor.

Eğitim-öğretime başladıktan sonra 1978 yılına kadar ortaokul olarak hizmet veren okul, 1978 yılından sonra liseye dönüştürüldü. 1978 yılından beri Çatak'ta birçok mezun veren lise yerine pansiyon yapılmak üzere yıkılırken, bu yıkım Çatak Çok Programlı Lisesi'nin eski mezunlarını da üzdü. Yıkım alanında Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Burhan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş incelemelerde bulundu.

52 YILLIK LİSENİN TARİHÇESİ

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan ve Çatak'ın ilk lisesi olma özelliğini taşıyan Çatak Çok Programlı Lisesi 52 yılda Binlerce mezun verdi.

1966 yılında eğitim-öğretime başlayan okul 1978 yılına kadar ortaokul olarak hizmet vermiştir. 1978 yılında liseye dönüştürülen okul, 1999 yılına kadar ortaokul ve lise eğitiminin birlikte sürdürüldüğü okul, 1999 yılında 8 yıllık temel eğitime geçilmesiyle sadece lise eğitimi vermeye başladı. 2001 yılında Çok Programlı Lise olan okul, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı´nın aldığı kararla genel liseye dönüştürüldü. Okul 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı´nın aldığı kararla tekrar Çok Programlı Lise olan ve Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü´ne bağlandı. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Genel Müdürlüklerin birleştirilmesiyle Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü´ne bağlanan okul bu yıla kadar bu statüde eğitim verdi. Eski binanı yıkılıp yerine yeni yapılacak yeni okul ve pansiyon gelecek eğitim ve öğretim döneminde hizmete girecek.