Pazar, 01 Temmuz 2018 21:44

Çatak'ta Modern Otogarın İnşaatı Başladı

Çatak'ta, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi tamamlanan ve büyük bir ihtiyaç olan otogar inşaatının temeli törenle atıldı.

Çatak'ta eksik kalan birçok hizmet belediye tarafından tek tek tamamlanıyor. İlçede yıllardır büyük bir ihtiyaç olan otogarın temeli atıldı. Bahçelievler Mahallesi'nde 2 bin 668 metre kare alan üzerine yaptırılacak otogarın inşaatında Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Belediye Başkan yardımcısı Murat Okan ve Belediye Fen İşleri Müdürü Erdoğan Babur incelemelerde bulundu.

OTOGAR ÇOK AMAÇLI KOMPLEKS OLARAK HİZMET VERECEK

İlçedeki trafiğin düzenlenmesine büyük katkı sunacak ve 613 bin 860 liraya mal olacak otogar, tamamlandığında araç parkı, aile çay bahçesi, yemekhanesini ve birçok sosyal tesisi içinde barındırarak çok amaçlı bir kompleks olarak hizmet verecek. Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Belediye Başkan yardımcısı Murat Okan ve Belediye Fen İşleri Müdürü Erdoğan Babur ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunduktan sonra kısa bir açıklamada bulundu, Akgül; "Göreve geldiğimizde verdiğimiz vaatlerden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük emek ve çaba sarf ettiğimiz otogar projesinin temelini atarak hayata geçirmiş olduk. İlçede otogar olmamasından dolayı mahalle ve köylerden gelen toplu taşıma araçlarının cadde ve sokaklara park yapmakta ve trafiği olumsuz etkilemekteydi. Yeni otogarın yapımının ardından şehir içinde gelişi güzel parklar son bulacak, ilçe merkezindeki trafik yoğunluğu da ortadan kalkmış olacak. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu ve ekibine, otogar projesinde emeği geçen herkese şahsım ve tüm Çataklılar adına şükranlarımı sunarım. Otogar inşaatı en kısa sürede tamamlanacak. İnşallah açılışını da birlikte yapacağız" dedi.