Cumartesi, 23 Haziran 2018 21:54

Çatak'ta Modern Otogar İnşaatına Başlandı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmek üzere projesi tamamlanan Çatak Otogar İnşaatının Yapımına Start Verildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 bin 668 metrekarelik alan üzerine yapılacak olan otogarın temeli atıldı.

Geçtiğimiz yıllarda Van Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı, Çatak’ta İlçe trafiğini düzene sokmak, yolcu taşımacılığını sistemli hale getirmek ve ilçe trafiğini rahatlatmak adına Bahçelievler Mahallesinde 2 bin 668 metrekarelik alanı 613 bin 860 TL ödenerek satın almış, projesi çizilip ihalesi yapıldıktan sonra ise otogar yapımı için çalışmalara başlandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesinde kısa sürede inşaatı tamamlanacak olan otogar projesinde hem Çatak ilk defa otogara sahip olacak, hem de İnşaat tamamlandığında Araç parkı, aile çay bahçesi, yemekhanesini ve birçok sosyal tesisi içinde barındırarak çok amaçlı bir kompleks olarak hizmet verecek.

İnşaat alanında çatak Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan ve Fen İşleri Müdürü Erdoğan Babur ile incelemelerde bulunan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, “Göreve geldiğimizde verdiğimiz vaatlerden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük emek ve çaba sarf ettiğimiz otogar projesinin temelini atarak hayata geçirmiş olduk. İlçede otogar olmamasından dolayı mahalle ve köylerden gelen tüm toplu ulaşım araçlarının cadde ve sokaklara park yapmakta ve trafiği olumsuz etkilemekteydi. Yeni otogarın yapımının ardından şehir içinde gelişi güzel parklar son bulacak, ilçe merkezindeki trafik yoğunluğu da ortadan kalkmış olacak. Van Valimiz ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu ve ekibine, ilçemize otogar projesinde emeği geçen herkese şahsım ve tüm Çataklılar adına şükranlarımı sunarım. Otogar inşaatı en kısa sürede tamamlanacak. Hayırlı olsun. İnşallah açılışını da birlikte yaparız" dedi.

Açık

Açık