Cumartesi, 23 Haziran 2018 21:37

Okuma Yazma Seferberliği Kurslarında Sertifika Töreni

İlçemizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında açılan Birinci Kademe kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları ve her kursun birincilerine ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen törene Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Eşi Demet Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, Şube Müdürleri Şükriye Ersari, Metin Yaltay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto, okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto yaptı.
Açılan Kurslar hakkında bilgi veren Manto; “ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında ilçemizde açılan kurs sayısı 48’dir. Okuma yazma kurslarına toplam 263 başvuru oldu ve 193 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Açılan kurslarımızda kurs birincilerimiz birer altın almaya hak kazandılar. 48 kursumuzdan 48 adet çeyrek altın almaya hak kazanan kursiyerimiz bulunmaktadır. Hepsini tebrik ederim.” Dedi.
Konuşmanın ardından kursiyerlerin almış olduğu eğitimlerin fotoğraf slayt gösterisi sunuldu. Kursları başarıyla bitiren kursiyerlere Sertifikaların dağıtılmasının ardından kurs birincilerine çeyrek altın veren Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül; “Okuma Yazma Seferberliğinin hayata geçirilmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’a ilçemiz ve kursiyerler adına şükranlarımı arz ediyorum. Sürdürülen projede yer alıp başarılı olan kursiyerlerimize sertifikalarını ve ödüllerini verdik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kurslara devam eden kursiyerler azmedip, gayret göstererek okuma yazma kursunu başarıyla tamamlamışlardır. Bu bağlamda hem yetişkinlere örnek olup hem de eğitimin yaşının olmadığını bir kez daha gösterdikleri için Ailelerinden, işlerinden feragat edip kurslara zaman ayıran bütün kursiyerlerimizi kutluyor, İlçemizdeki seferberlik sürecine destek olan, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Okuma Yazma Seferberliği Kursu Sertifika Töreni Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ve Eşi Demet Akgül Hanımefendi ile birlikte eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika ve hediyelerini verdikten sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Açık

Açık