Pazartesi, 01 Ocak 2018 10:15

Sığırcık Mezrasının Yolu Genişletilip Parke Taşı Döşenecek

Çatak'ın Korulu Mahallesi Sığırcık Mezrası'nın yolu önce genişletilecek ardından da parke taşıyla döşenip vatandaşlar çamur ve tozdan kurtarılacak.

İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Korulu Mahallesi Sığırcık Mezrası sakinleri yıllardır yollarının yağışlarda çamur, yazın da toz olmasından şikâyetçiydi. Bu durumun Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'e iletilmesi üzerine Akgül, beraberindeki Ak Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan, Mali Hizmetler Müdürü Yeliz Ercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ve İlçe Müftüsü İlhan Günay ile Sığırcık mezrasına gitti.

HİÇ BİR SOKAĞIMIZ ÇAMUR VE TOZ OLMAYACAK

Burada mezrada yaşayan vatandaşlar tarafından karşılanan Akgül ve beraberindeki heyet, ilk olarak sokaklarda parke taşı yapılacak yolları inceledi. Ancak mezra girişinde yolun olmadığını gören Akgül, ilk olarak yolun genişletileceğini ve ardından da parke taşı döşeneceğini ifade etti. Bu çalışmaların 2018 yatırım planı kapsamında yapılacağını anlatan Akgül, "Buradaki çalışmalarımıza bahar ayı ile birlikte başlayacağız. Bu yıl her bölgeye yetişemedik. Gelecek yıl çok kısa sürede burayı parke taşıyla güzel bir görünüme kavuşturacağız. Artık hiçbir sokağımız çamur yada toz içinde kalmayacak" dedi. Akgül, daha sonra beraberindekilerle birlikte Korulu Mahallesi Albucak mezrasında yapılan parke taşı çalışmasını da inceleyerek mahalleden ayrıldı.

Açık

-5°C