Cumartesi, 30 Aralık 2017 18:43

Uslanmaz Mahallesi Camisine Kavuştu

Çatak'ta inşaatına 2 yıl önce başlanan ve 1 hafta önce tamamlanan Uslanmaz Mahallesi Camii törenle ve dualarla hizmete açılarak ilk cuma kılındı.

Açılış törenine Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, İlçe Müftüsü İlhan Günay, Ak Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kuran'ı Kerim okunmasının ardından kürsüye çıkan Müftü Günay açılış konuşmasını yaptı. Camilerin İslam'ın şiarı olduğunu anlatan Günay, "Ecdadımız Selçuklu ve Osmanlı döneminde camileri şehrin merkezine kuruyordu. Böylece şehir caminin etrafında gelişiyordu. Sultanlar şehrin en güzel yerini tespit edip oraya cami yaptırıyorlardı. Ama son zamanlarda dünya aşkı o kadar beynimize yerleşti ki bizler evimizi en güzel şekilde yapıyoruz ve bu bize yetmiyor. Yazlıklar, kışlıklar, villalar yatlar yapıyoruz. Biz sadece bu dünyayı düşünüyoruz. Ecdat ahiretini düşündüğü için kendi yerini değil camileri, hanları, medreseleri güzel yapıyorlardı. Dikkat ederseniz birçoğu halen ayakta. Ama bizim 50 yıl önce yaptığımız eserlerin birçoğu yıkıldı. İnşallah bugün açılışını yaptığımız bu cami köyümüzün birliğine  beraberliğine ve manevi yönden gelişmesine vesile olur" dedi.

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ise, caminin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Allah bu caminin temel atılmasından bitirilmesine kadar emek verenlerden razı olsun. Onlara, ailelerine ve ecdatlarına bereketler versin. İnşallah bu tür ibadethanelerin açılmasında sık sık bir araya geliriz" dedi.

Daha sonra dualarla kurdele kesilip ilk cuma namazı da kılındı.

Bulutlu

-3°C