Pazar, 24 Aralık 2017 11:00

Çatak'ta Kutlu Doğum Etkinlikleri

Çatak Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle programlar düzenlendi. Birbirinden güzel etkinliklerin yapıldığı programlar büyük ilgi gördü.

Hafta kapsamında ilk proğram Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerin tarafından Atatürk Ortaokulu konferans salonunda yapıldı. Programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, İlçe Müftüsü İlhan Günay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Yaltay, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve öğretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkan İlçe Müftüsü İlhan Günay, "Bu yıl Peygamberimizin kutlu doğumunun 1446'ncı yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Şüphesiz ki sevgili Peygamberimizin kutlu doğumu, biz Müslümanlar hatta bütün insanlık için en önemli gündür. Çünkü Hazreti Peygamber Kur'an'ın ifadesi ile 'Alemlere rahmet, insanlığa örnek' olarak gönderilmiştir" dedi.

Program sinevizyon gösterisi, şiirler ve Hadis-i Şeriflerin okunması ile öğrencilerin piyesleriyle sürdü. İlahi okunması, gül kolonyası lokum ve hadis kitapçığının dağıtıldığı program izleyicilerden büyük alkış aldı.

MÜFTÜLÜK MEVLİT OKUTTU

Ayrıca Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Çatak Müftülüğü tarafından da Merkez Camisinde mevlit okutuldu. İkindi namazı sonrasında okutulan mevlide Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, kurum amirleri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kuran tilaveti, ilahilerin okunduğu mevlit programı sonrası katılanlara topkek ve meyve suyu dağıtıldı.

Bulutlu

-3°C