×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Cuma, 15 May 2020 20:07

Başkan Şeylan Yayla Yolunda İncelemelerde Bulundu

Çatak İlçe Merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Kaçit Mahalle muhtarı Mehmet Salih Karataş köyde yaşayan Berivanların at, katır ve eşek sırtında yaylalara gitmek için zorlu yolculuğunu Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’a iletti. Başkan Şeylan gelen talebe sessiz kalmadı.  

Geçtiğimiz hafta Çatak Belediyesi tarafından Ahçut Yaylası’na ulaşımı sağlayacak 8 km’lik yeni yolun yapım çalışmaları başladı.

Çalışmayı sürdüren Belediye ekipleriyle görüşen Başkan Şeylan, çalışmaların gidişatı hakkında Muhtar Karataş ve ekiplerden bilgi aldıktan sonra konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Şeylan konuşmasında;

“Berivanlar hergün Sabahın ilk ışıklarıyla, ev işlerini yaptıktan sonra atlarını hazırlayarak patika yolları, vadileri, dik tepeleri, taşlı yolları aşarak koyun sürülerinin bulunduğu 2 bin 900 rakımlı Akçut yaylasına ulaşabiliyordu. Yol uzun ve engebeli olduğu için dönüş yolunda sağdıkları sütler bozulabiliyor ve emekleri boşa gitmiş oluyordu. Yayla yolumuzu açtığımızda Berivanlarımız araçlar ile daha kısa zamanda yaylalarına ulaşmış olacak  Berivanlar, sağdıkları koyun ve keçilerden elde ettikleri sütü araçlara yükleyerek evlerine getirecek. Bu sütlerden peynir ve yoğurt yaparak, aile bütçesine katkı sağlamış olacaklar ” dedi.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr