Cuma, 03 Nisan 2020 17:18

Çatak’ın Enerji Hatları Elden Geçiriliyor

Van'ın Çatak İlçesinin Güney kısmında bulunan 12 Mahalle 40 Mezra'nın kullandığı enerji hatları VEDAŞ Arıza Onarım ve Bakım Ekibi tarafından elden geçirilecek.

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, VEDAŞ Van İl Müdürü İsmail Özdemir, Sistem İşletme Müdürü Yıldıray Çevirel, Sistem İşletme Baş Mühendisi Cahit Cintan ve Çatak İşletme Şefi Abdurazzak Salçuk; 12 Mahalle ve 40 Mezranın kullandığı yaklaşık 60-70 km 'lik enerji hattında bakım ve onarım yapılması için arazide dolaşarak incelemelerde bulundular.

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan,

“İlçemize elektrikler ilk olarak 1982 yılında verildi. Güney bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın elektrikler ile ilgili ciddi sıkıntıları var. Mevcut iletken hatları, direk, trafo ve aydınlatma lambaları yetersiz olduğu için rüzgarlı ve yağışlı havalarda sık sık kesintiler oluyor. Sağolsunlar VEDAŞ arıza ekipleri arızayı bulup onarıp enerji veriyor ama aşırı yüklemeden ve  enerji hattının eski olmasından dolayı elektrikler sağlıklı verilmiyor. VEDAŞ İl Müdürü ve teknik ekibi ile daha verimli bir enerji hattı için incelemelerde bulunduk. Gerekli notlarını aldılar inşallah kapsamlı bir şekilde bakım ve onarım yapıldıktan sonra kesintiler minimize edilecek.” dedi. VEDAŞ İl Müdürü İsmail Özdemir,  “Kullanıcılarımıza daha iyi hizmet vermek ve  artan elektrik enerjisi taleplerinin karşılanması için 2020 yatırımımızda, Çatak ilçesinin güneyinde kalan 12 mahalle ve 40 mezramızı kullandığı enerji hattında Çatak İşletme Şefliğimizin tespit ettikleri alçak ve yüksek gerilim şebekeleri, trafolar ile aydınlatma sistemlerindeki arızaları bakım onarım çalışmamızı yaparak giderip enerji sürekliliğini sağlayacağız.” Dedi.