Salı, 31 Mart 2020 18:36

Başkan Şeylan 22 Kilometre Kısalacak Yolda İncelemerde Bulundu

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan,  şehir merkezi ile köyler arasında 22 km kısalacak olan yol yapım  çalışmalarını yerinde inceledi.

Söz konusu yolun yapımıyla, Sırmalı, Dokuzdam, Konalga, Narlı, Sugeldi mahalleleri Çatak arasında şu anda 70 km olan mesafe, 48 kilometreye düşecek. 2018 yılında yapımına başlanan Van Çatak-Pervari Karayolu zeril bölgesinde  bulunan yolda Stabilize ve Genişletme çalışmaları geçen yıl tamamlandı. Genişletme ve stabilize çalışması sona eren yolda Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan, Yol Yapım Daire Başkanı Halil İbrahim Ateş, Çatak İşletme Şefi Hüseyin Duman tarafından incelemelerde bulunuldu.

Van Büyükşehir Belediyesi 2020 yatırımlarında; stabilize olan bu yolun sürekli geçişe açılması için 4 tane köprü, sağlı sollu 6 bin Metre taş duvar, gereken yerlere menfez, 10 km sıcak asfalt yapımını tamamlayarak mesafeyi 40 kilometreden 18 kilometreye düşürmüş olacak.

Yeni yol hakkında Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan yaptığı açıklamada; 2018 yılında Mahalle sakinlerinin talebi üzerine Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan yol yapım çalışmalarında sona gelindi. Genel Sekreter Yardımcısı, İlgili Daire amirleri ve müdürler tarafından Zeril Deresi üzerinde bulunan yolda, incelemelerde bulunduk. Gerekli görülen yerlere köprü, taş duvar, menfez yerleştirme ve sıcak asfalt yapılarak, Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız virajlı ve bozuk yoldan kurtulmuş olacaklardır. Yeni yol tamamlandığında Mahallerimize ulaşım hem kısalacak hemde daha güvenli hale gelmiş olacak. Vatandaşlarımız adına Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez'e ve tüm Büyükşehir Belediye Çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi.