Salı, 03 Mart 2020 18:55

Çatak’ta Çığ’dan Kapanan Mahalle Yolları Açılıyor

Çatak'ta 35 gün önce düşen çığlardan kapanan mahalle yolları Çatak Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Çatak İşletme Şefliği ekiplerinin çalışmaları ile ulaşıma açılıyor.

Çatak’ta yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrasında düşen çığları temizlemek için ekiplerin yoğun mesaisi devam ediyor. Toyga Mahallesinin Tozkoparan Sokağı ve Korulu Mahalle yollarında yapılan çalışmaları, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yalçın, Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı Çatak Şantiye Şefi Hüseyin Duman  ve VASKİ Çatak Şube Şefi M. Mahir Erdoğanlı, çığ nedeniyle aylardır kapalı bulunan yolları ulaşıma açmak için çalışmaların yapıldığı alana giderek incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, " İlçemizde düşen en büyük çığlar; Korulu, Sözveren ve Toyga Mahallelerimizin yolunda bulunuyor. Bu gün itibari ile iki yolumuzu daha ulaşıma açtık. Sadece Sözveren Mahallesi Yayla Önü Sokağımızın yolu kapalı. Orada da ekiplerimiz dört iş makinası ile üç gündür çalışıyor. Bir kaç güne kadar o yolumuzu da ulaşıma açarak, İlçemiz genelinde çığ nedeniyle kapanan mahalle yollarımızın tamamını ulaşıma açmış olacağız. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 6-7 metreyi buluyor. Tozkoparan çığımızın boyu 30 metreyi geçiyor. 3 iş makinası ile bir hafta süren çalışma ile anca ulaşıma açabildik. " dedi.