Salı, 21 Mart 2017 21:00

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan Çatak ’ta

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” bilgilendirme gezisi kapsamında Çatak ‘ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, ilk olarak Çatak AK Parti ilçe teşkilatına geldi. Buradaki ziyaretin ardından Çatak AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur ve teşkilat ile birlikte, Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakamı Hacı Asım Akgül’ü makamında ziyaret etti. Burada konuşan İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül: " Devletimiz beni Belediye Başkan Vekilliği görevine getirdi. Şimdi hem Kaymakam hem de Belediye Başkan Vekili olarak halkımıza en güzel hizmeti vermenin mutluluğunu yaşıyorum. İlçemizi güzel yerlere getirmek için, çalışanlar ile birlikte geceli gündüzlü çalışıyoruz. Kısa, orta ve uzun vadeli projelerimizi kaynak buldukça hayata geçireceğiz. Ben 1,5 yıldır buradayım, bir çok güzel işler yaptık ve halkımız için hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Belediye Başkan vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, eşi Demet Akgül, AK Parti ilçe teşkilatı ile birlikte Çatak Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından açılan kursları ziyaret etti. Ziyaret sonrası, geçtiğimiz aylarda şehit olan Jandarma Astsubay Talha Musap Selçuk’un evine gitti. Daha sonra,  çatak müftülüğü tarafından açılan 4-6 yaş kuran kursunda öğrenciler ile yakından ilgilendi. Çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra STK temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Nisan ayında yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin: “Nisan’da hep birlikte güzel yarınlar için  ’evet’ diyeceğiz. Öncelikle biz birilerinin dediği gibi tek adam seçmiyoruz. Aslında biz tek adamlığı ortadan kaldırıyoruz. Darbeyle gelen Kenan Evren tarafından kullanılan zırhı kaldırmak için 'Evet' diyoruz.  Şu an Cumhurbaşkanını yargı denetleyemiyor meclis denetleyemiyor. Çünkü 12 Eylül Anayasası yapılırken halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanının başa geleceğini asla düşünemediler. Şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yetkilere sahip ama istismar etmiyor olması tamamen iyi niyetinden kaynaklanıyor.  Muhalefetin yaptığı karalama kampanyasından ibarettir. Size doğruları anlatmak için buradayım. Kafanıza takılan bir şey varsa söyleyin, açıklamasını yapayım. 15 senedir bir liderimiz var. Bu lider öyle bir lider ki devlet adına Kürtlerden özür dileyen bir lider. İnanıyorum ki Kürtler, Türkler birbirilerine kenetlenerek 16 Nisan’da sandıklardan % 70 EVET oyu çıkaracak. Milletin doğrudan yüzde 50+1 oyunu alabilen kişi hükümeti kuracak. %50+1 demek; Kürtten, Türkten, Araptan, doğudan,batıdan, sağcıdan, solcudan, kapalıdan, açıktan, aleviden, sunniden,  toplumun çoğunluğundan muvafakat almak demektir. Bu muvafakatı alabilen lideri toplum benimsemiş demektir. Bu oyu alamazsa toplumdan kabul göremez. 5 yıl sonra da sandıkta seçtiği Cumhurbaşkanı'nın icraatlarını denetleyecek, beğenmediyse başka birini seçebilecek. Bu liderlik iki yılla sınırlandırılmış. Bunun neresi tek adam ” dedi.

Son olarak ilçe esnaflarını ziyaret eden Orhan'a yeni anayasa ile ilgili sorular soruldu ve yaşadıkları sorunlar anlatıldı. Sorulara cevap verip sorunları tek tek not alan Orhan, gerekli yerlerle görüşeceğini aktardıktan sonra ilçeden ayrıldı.