Pazartesi, 25 Kasım 2019 21:08

Çatak’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

İlçemizde  "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. İlk olarak sabah saatlerinde Hükümet Konağı Bahçesindeki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş tarafından çelenk bırakıldı. Akabinde Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda Çatak Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu program gerçekleştirildi.

Programda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenler günü mesajının okunmasının ardından okunan şiirler ve gösterilerden sonra Adaylığı Kalkan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. İlçemizde öğretmenler arasında düzenlenen masa tenisi müsabakalarında dereceye giren öğretmenlere protokol üyeleri tarafından verilen ödüllerin ardından program sona erdi.

Akşam ise 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Çatak Kaymakamlığı, Çatak Belediyesi ve Van Sanat ve Edebiyat Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği kutlama programı yapıldı.

Program İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından Sunucu Aziz Saydut’un Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muallimler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sunumu ile başladı. Vanset Başkanı Orhan Demirtaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından Kemanda Ercan Özdinç’in Ney’de Yunus Elçi’nin fonları ile Şair ve Yazar katılımcıların şiirlerini okuması ile devam etti.

Halk Ozanı Hüsamettin Ergül’ün Türkülerinin ardından Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan Vanset Başkanı Orhan Demirtaş ‘a plaket verdi.

Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen kutlama programına Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Cumhuriyet Başsavcısı İlkler Çağatay Aydın,  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aslan Alkan, İlçe Emniyet Amiri Emre Kayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.