Pazar, 10 Kasım 2019 18:36

Çatak’ta Camii Açılışı Yapıldı

Çatak İlçesi Korulu Mahallesi Sığırcık Sokakta yapımı tamamlanan Caminin açılışı yapıldı.

Açılışa Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Belediye Başkan Vekili Yasemin Cebe, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aslan Alkan, İlçe Müftüsü Mehmet Sain, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu ve kurum amirleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Sain,

“Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Camiler Küba’da başlayıp Medine’de Peygamber mimarlığı ile devam eden be daha sonra İslam coğrafyasının her yerine inşa edilen adeta bir ülkenin tapusu ve aidiyet sembolüdür. Bu camiyi yapmak ve içinde huzurla ibadet etme bahtiyarlığına ermiş bulunan Aziz Müslümanlar. İşte sizler bu topraklarda Müslümanlık tapusuna bir imza daha attınız. O halde cami yaptık artık görevimiz bitti demeyeceğiz. Cemaat olmaya devam edeceğiz. Günde 5 defa okunan ezana ve çağrıya cevap vereceğiz ki camilerimizi manen de imar etmiş olalım. Sözlerime son verirken Temelinin atıldığı günden bu güne maddi ve manevi katkılarda bulunanlara, Sığırcık Cami İmamına, dernek yönetim kurulumuza, ustalarımıza, işçilerimize, emeği geçen herkese ve özellikle ilgi alakasını bizlerden esirgemeyen Vekilimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

İlçe Müftüsü Mehmet Sain’in yaptığı dualarla açılan Cami açılışında konuşma yapan Başdanışman Orhan;

“Buraya 5, 6 defadır geliyorum ve her geldiğimde buradan mutlu ayrılıyorum. Buraya geldiğimde sanki ailemi ziyaret ediyormuşum gibi geliyor. Şimdi de Cami açılışında bir araya gelmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Camide evlatlarımız ilmimizi, dinimizi, namazı öğrensinler. “Kim Allah’ın rızasını dileyerek bir mescid bina ederse Allah’ta onun için cennette bir saray hazırlar.” Hadisi ile caminin yapılmasına vesile olanlardan Allah razı olsun. Korulu Mahallesi Sığırcık Sokağına camimiz Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Vekil Orhan’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen: Camilerimiz zengin ile fakirin, işçi ile işverenin, yönetenle yönetilenlerin, yabancıyla yerlinin buluştuğu bütünleştiği yerler olduğunu belirterek;

“Camileri, mescitleri imar etmek en şerefli işlerdendir. Camiler esas itibariyle toplanılan yerlerdir. Camimizi koruyalım ona sahip çıkalım. Bu ibadet yerinin yapılmasında maddi ve manevi destekleri olan Sayın Gülşen Orhan’a, yapılmasına vesile olanlara, yardım edenlere, katkı verenlere, buraya gelenlere teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu caminin içerisinde uzun, sağlıklı ömürlerle bol bol ibadet etmenizi ve bunu Cenabı Allah'ın size nasip etmesini diliyorum. 10 Kasım’da bulunmamız vesilesiyle de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize ve hayatını kaybetmiş Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum.” Dedi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından açılış son buldu.