Cuma, 13 Eylül 2019 20:13

Dere Islahı Çalışmaları Başladı

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan'ın girişimleri neticesinde, Çatak içinden geçen Norduz Deresi’nde sel riskini ve taşkın hasarlarını en aza indirmek için DSİ 17. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Dere temizliği ve ıslah çalışması başlatıldı.

Ani yağışlarda taşkınlarının önlenmesi ve sel riskinin en aza indirilmesi açısından büyük önem arz eden dere temizliği konusunda titiz çalışmalar yürüten Çatak Belediyesi, Özellikle taşkın riski olan bölgelerde yapılacak çalışmayla, vatandaşların can ve mal güvenliği sağlayacak.

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan Norduz Deresi Islahı çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme sırasında kurumlarla yapılan ortak çalışmalar sonucunda Çatak’ın gittikçe güzelleştiğini ve geliştiğini belirten Başkan Şeylan;

“Çatak Derelerinin daha temiz akması için çalışma başlattık. DSİ ekibiyle birlikte dere yatağımızı baştan sona inceleyerek yürütülecek çalışmaları değerlendirdik. Yapılacak çalışmalar kapsamında derede yağış zamanlarında su taşkınları yanaşıyordu. Yapılacak çalışmada hem dere ıslahı sağlanacak, hem de derenin temizliği yapılacak. Bundan sonra buraları korumak ve kollamak halkımıza düşünüyor.  DSİ Bölge Müdürü Yunis Şenol ve  tüm DSİ Ekibine Çatak’ımıza  yakışır bir görünüme kavuşacak olan özverili dere çalışmalarından dolayı ilçemiz adına teşekkür ediyorum“ dedi.